COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL

BLOG FUNDACIÓ PERE TARRÉS

S'han trobat 11 articles amb l'etiqueta "Violència de gènere"

Somio amb ser educadora social

17.01.20 / Bloc

Quan tanco els ulls i em poso a somiar en què m'agradaria treballar sempre em ve l'opció de ser educadora social.

Veure més >

L'acceptació del micromasclisme com a perpetuació de la violència

25.11.19 / Bloc

Quan parlem de dones assassinades per homes a tothom ens esgarrifen les xifres, però aquestes mostres de rebuig només es donen en els casos d’assassinats i de violència extrema. I què passa amb les violències quotidianes?

Veure més >

Conciliació, corresponsabilitat, llei d’igualtat

11.11.19 / Bloc

Queda molt camí per recórrer, si bé la societat espanyola és cada vegada més conscient de la importància d'avançar cap a un mercat laboral més igualitari entre homes i dones.

Veure més >

El cicle de la violència de gènere

25.11.18 / Bloc

Sovint he escoltat persones que davant les dades o relats de violència sexista exclamen qüestionaments del tipus "però perquè aquestes dones ho aguanten?", "perquè no ho denuncien?" I posteriorment a aquestes preguntes se’n succeeixen d’altres encara més esfereïdores que qüestionen aspectes com l’origen social, cultural i edat de les dones, com si aquestes característiques fossin explicatives del "perquè aquestes dones ho aguanten".

Veure més >

Desprès del 8M

26.03.18 / Bloc

La vaga general feminista i les nombroses mobilitzacions a la majoria de ciutats i pobles de Catalunya van ser un èxit sense precedents superant totes les expectatives de les organitzacions convocants. Va representar una eclosió social de reivindicació a favor de la igualtat, a la que es van sumar moltes dones i també homes.

Però què ha passat per a què enguany s’hagin desbordat totes les previsions?.

Com sempre, les causes són múltiples, però de motius, en sobren.

Veure més >

Rap contra la violència masclista

20.02.18 / Bloc

L’Espai Jove de Sant Pol de Mar, Ca l’Arturo, gestionat per la Fundació Pere Tarrés, treballa amb els i les adolescents que participen a l’equipament per afavorir relacions igualitàries i lliures de violència. Arran de la Jornada Internacional contra l’Eradicació de la Violència Envers les Dones, des de Ca l’Arturo s’ha afavorit tot un procés de reflexió i anàlisi de com el gènere és un factor essencial en la construcció de la pròpia identitat, i com encara existeixen relacions de poder i de violència molt presents en les relacions entre homes i dones.

Veure més >

Les múltiples cares de la violència envers les dones

02.12.17 / Bloc

La violència masclista és tota aquella violència que s’exerceix contra les dones per el fet de ser dones, i com a manifestació de la discriminació i situació de desigualtat en el marc d’un sistema de relacions de poder. És a dir, la violència cap a les dones, respon a una desigualtat estructural dins del sistema patriarcal on homes i dones no són iguals

Veure més >

Sobre l’amor, la ciència i la socialització preventiva de la violència de gènere

22.10.17 / Bloc

No va ser fins a finals del segle XX que les relacions afectivo-sexuals començaren a veure’s com un camp d’estudi més, seriós, en l’àmbit de les Ciències Socials. Una de les grans motivacions -entre d’altres- ha estat la preocupació per la prevalença de la violència de gènere en totes les edats i situacions sòcio-econòmiques.

Veure més >

Les relacions de parella "sanes"

13.07.17 / Bloc

Tenir parella pot ser la cosa més bonica del món o convertir-se en la teva pròpia presó. Us explicaré dues situacions en les que pot passar això i m’agradaria que ho poguéssiu identificar en vosaltres o en algun company.Són situacions que he anat aprenent en la relació amb els nostres usuaris, en serveis socials i en serveis d’atenció a la dona, en la pràctica professional. La situació A és aquella en la que la violència és va infiltrant poc a poquet en la relació de parella i la situació B és aquella en la que creem relacions de dependència, que no són sanes, i que ens tornen controladors, acaparadors, egoistes i possessius.Totes dues són situacions que no ens fan feliços i que determinen una relació no del tot sana.

Veure més >

La prevenció de relacions abusives

10.07.17 / Bloc

Les relacions abusives són cada cop més presents entre infants, adolescents i joves. El concepte relació abusiva es pot donar en tots els àmbits relacionals de les persones, però concretament ens centrarem en el que fa referència a les relacions abusives entre infants i adolescents, i en totes aquelles accions que es poden dur a terme a fi i efecte de prevenir-les. En aquest sentit, ja són moltes les experiències innovadores en educació formal i no formal que tenen per objectiu el foment de les relacions positives i igualitàries entre els grups de petits i adolescents.

Veure més >